Eerste ervaringen met een exoskelet pak wijzen op zowel problemen als kansen. Deze problemen vallen voornamelijk in de categorie praktische uitdagingen. De initiële test, gericht op ‘gebukt werken’, een taak waarbij normaal gesproken de rugspieren aanzienlijk belast worden, toonde aan dat een exoskelet pak de belasting met 30% tot 60% kan verminderen. Dit is een veelbelovend resultaat, vooral gezien het feit dat dit ons eerste prototype en onze eerste ruwe test is.
Achtergrond informatie:
Mensen slijten door fysiek werk.
Dat kunnen we veranderen!
Net als veel andere bedrijven, streven wij ernaar om ons ook in te zetten voor een maatschappelijk doel. Dit is iets wat we gemeen hebben met vele andere organisaties. Onze benadering is gericht op het belangeloos leveren van een maatschappelijke bijdrage in de sectoren waarin wij actief zijn.
In de sectoren (bouw, gww, infra en offshore) waar wij en onze opdrachtgevers actief zijn is menselijke fysieke inspanning cruciaal, omdat mensen onmisbare instrumenten zijn. Echter, dit fysieke werk leidt vaak tot fysieke slijtage bij de werknemers, en dat moet en kan veranderen. Daarom zetten wij ons de komende jaren in om preventieve maatregelen toegankelijker te maken voor diegenen die fysiek werk verrichten. Om deze inzet ook een werkelijke kans te geven ondersteunen wij bedrijven en organisaties met voorlichting, kosten-batenanalyses (ROI) en de implementatie hiervan.
We hebben onlangs onze eerste stap gezet door een exoskelet aan te schaffen voor onze eerste ervaringen.
Geïnspireerd? Indien je op enige wijze kunt bijdragen aan het verwezenlijken van onze doelstelling, neem dan contact met ons op.