Ontwerp en ingenieursbureau Holland Dynamics BV

Parametrisch ontwerpen

Parametrisch ontwerpen is een onmisbare oplossing voor elke sector.

Sneller, slimmer en goedkoper variaties genereren

IbHD ontwikkelt software voor parametrisch ontwerpen. Parametrisch ontwerpen biedt oplossingen voor talloze uitdagingen in diverse sectoren, te veel om op te sommen. Tijdens gesprekken met klanten merken we dat de term ‘parametrisch’ soms verwarring kan veroorzaken. Wij definiëren parametrisch ontwerpen als het vermogen om in korte tijd variaties te creëren. Waar traditionele methoden (berekenen en tekenen) dagen of weken kosten, kunnen wij dit met parametrisch ontwerpen binnen enkele minuten realiseren.

Juist ook voor kleinere bedrijven

Parametrisch ontwerpen wordt vaak geassocieerd met complexiteit. Hoewel het bij ingewikkelde projecten inderdaad aanzienlijke voordelen biedt, kan de instelling van de parameters zelf ook complex zijn. Echter, niet alleen grote ondernemingen, maar juist ook kleinere bedrijven kunnen profiteren van parametrisch ontwerpen. Ons standpunt is dat bij projecten met repeterende varianten, parametrisch ontwerpen een aanzienlijke kostenbesparing kan opleveren, die zich snel terugverdient.

Kosten en baten

Voordat je start met parametrisch ontwerpen, is het cruciaal om je af te vragen hoeveel tijd en inspanning het kost om de parameters vast te leggen en wat dit qua output oplevert.

Onze ervaring leert dat wanneer de opdrachtgever zeer deskundig is in zijn vakgebied, het programmeren van de ‘bouwstenen’ voor parametrisch werken efficiënter en sneller verloopt. Wij kunnen je inzicht gegeven over de kosten en baten.Beginnen met parametrisch ontwerpen? Aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk tonen wij aan dat parametrisch ontwerpen al snel zeer winstgevend is.

De meest efficiënte aanpak is een afspraak te plannen met onze experts. Uiteraard geheel vrijblijvend. Tijdens deze ontmoeting bespreken we jouw bedrijfsprocessen en welke taken je parametrisch uitgevoerd wilt hebben. We kunnen dan snel beoordelen of parametrisch ontwerpen waarde kan toevoegen aan jouw processen en hoe. We informeren je over de mogelijkheden maar ook de grenzen van parametrisch ontwerpen.

Wij kunnen je aan de hand van concrete voorbeelden de mogelijkheden van parametrisch ontwerpen tonen, waardoor je een duidelijker beeld krijgt voor het bepalen van je vervolgstappen.

Binnen parametrisch ontwerpen onderscheiden we hoofdzakelijk twee concepten: totale vrije parametriciteit zonder maatbeperkingen en modulaire parametriciteit. Voor de meeste ondernemingen is het kiezen voor modulaire parametriciteit een logische stap.

Parametrisch Ontwerpen Praktisch (POP), van ibHD

Wij hebben onze eigen naam voor parametrisch ontwerpen geïntroduceerd: POP, wat staat voor ‘Parametrisch Ontwerpen Praktisch’. Deze toevoeging van ‘Praktisch’ benadrukt precies onze meerwaarde op dit gebied. Onze focus ligt volledig op de praktijkgerichte toepassing van parametrisch ontwerpen. Naast programmeren geven we ook advies over hoe je POP naadloos in je bedrijf kunt integreren voor snelle resultaten.
We analyseren jouw verkoopprocessen en onderzoeken welke rol POP daarin kan spelen. We onderzoeken hoe je de productiecapaciteit kunt verhogen zonder nieuw personeel in dienst te nemen. Daarnaast begeleiden we je bij het vastleggen en optimaal benutten van de unieke kennis en ervaring van jouw bedrijf.

Gezien de vele voordelen van parametrisch ontwerpen, is het bijna een gemiste kans om je niet op dit gebied te oriënteren. Twijfel niet en maak een afspraak.